maanantai 28. marraskuuta 2011

Hoitajatoimintaa

Hawaan syntyi tänään kuukauden kestäneestä päähänpistosta pienimuotoista hoitajatoimintaa.

Tiedä häntä saammeko yhtäkään hoitajaa, mutta toivoa sopii. Ajattelin kyllä laittaa itselleni jonkun alter-egon pystyyn ja ottaa Hawasta hoidokin, että kenties jopa yksi hoitaja tiedossa. Olen jo hetken pohtinut muilla talleilla hoitamista, mutta joka paikassa on joko kaikki hevoset varattuna tai sitten hurjat hoitajahaut, joihin en malta osallistua etten joudu pettymään. Ja jos olisikin yksi hevonen vapaana, niin se ei kiinnosta tai talli vaatii uskomatonta aktiivisuutta (minulla on ikävät kuolinkauteni).

Hawan hoitajatoiminnassa on se ikävä puoli, etten oikein keksisi hoitajille aktiviteettia. Ei minulta mitkään tunnit tai valmennukset luonnistu, eikä vaellukset, saatika leirit. Jotkin pienimuotoiset tarinakilpailut voisi joskus järjestää, mutta en ihan luottaisi itseeni aiheiden keksimisessä.

Tyrkkäsin lisäksi höttöön mielipidekyselyn tuosta onnettomasta toiminnasta, ja itku tulee jos kukaan ei vastaa. ):

lauantai 26. marraskuuta 2011

Virtuaalisia mirrejä

Haluan Hawalle virtuaalikissan (tai kaksi)! Olisin varmasti jo tuonut itselleni yhden, mutta toiveena olisi ainakin 1-polvinen urosragdoll.
Olen pyöritellyt tätä hanketta mielessäni jo ainakin vuoden verran, mutten ole edennyt sen kanssa mihinkään.

Mistä minä tähän hätään löydän suvullisia virtuaalikissoja, joiden rotu olisi jokin muu kuin perus maatiainen? Alegressa oli toki muutama ragdoll, mutta sielläkin vapaana vain naaraspuolinen tuontikatti.
Menee varmaan vielä seuraavat kaksi vuotta ennen kuin jostain tupsahtaa eteen sopiva yksilö, jos silloinkaan.

.. Joku voisi varmaan tuoda kaksi evm ragdollia ja kehittää niille pentueen? :--)

perjantai 25. marraskuuta 2011

Tavoitteeni saddlebredkasvattajana II

Aikaisemman tekstini perusteella vaikutan varmaan aika nipolta myös sen suhteen mihin haluan kasvattieni päätyvän, mutta ei, ei suinkaan!

Hawan vauvoille kelpaa sellainenkin koti, missä ne eivät saa muuta kuin ripauksen rakkautta. Tärkeintä on se, että hevoselle tehdään sivut ja ne sivut eivät katoa netistä ainakaan seuraavaan kahteen tai kolmeen vuoteen (eikä mielellään senkään jälkeen). Pelkästään tämä riittää minulle, mutta vielä hienompaa olisi jos kasvatti saisi elämänsä aikana edes yhden jälkeläisen (tai niin monta kuin on tullakseen).
Toissijaisempia asioita ovat kilpailutus ja arvonimet, mutta mitä enemmän niin tietysti sen parempi! Olen toki todella mielissäni, jos jostakin myydystä kasvatista saa mahtavaa jälkeläisnäyttöä omille hevosille, mutta se on vain sellaista hienoa ekstraa, mitä kasvatuksesta toisinaan saa.

Olen niin ikään valmis myymään hevosia yleispainotteisiksi, vaikka kaikki omista saddlereistani ovatkin askellajipainotteisia. Tärkeämpää on realistinen koulutustaso ja selkeä tavoite kuin tietty painotus. Saddlebredit kaiken lisäksi toimivat yleishevosinakin oikein hyvin! Myös ratsastuskoulupolleiksi Hawalaiset karvakorvat kävisivät myös, sillä tarinapainotteinen elämä kuulostaa ihan yhtä hyvältä kuin mikä tahansa muukin.

Toisin kuin useimmat muut, minä en rajoita hevosteni jälkeläismäärää mitenkään. Niin orit kuin tammatkin saavat pääsääntöisesti noin 3 - 6 jälkeläistä elämänsä aikana, mutta pyrin kyllä puskemaan varsoja ulos niin paljon kuin vain mahdollista. Mielestäni kaikki "tämä on niin harvinainen rotu, ettei hevosia ole hyvä varsottaa liikaa, jottei tule massasukua" -höpötykset on turhia, sillä jokaisesta uudesta varsasta on kaikille roduille hyötyä olivat ne sitten yleisestä suvusta tai ei. Kuudesta varsasta on vain jo vuoden tai kahden kuluttua osan sivut kadonneet, osalla ei ole tehty ainuitakaan jälkeläisiä ja vain yksi tai kaksi ovat jatkaneet sukuaan. Tällaisissa tapauksissa linjat pääsevät kuolemaan, eikä se tietenkään ole hyvä asia. Tästä samasta syystä jätän joka ikisestä hevosestani tamma ja orivarsan Hawaan.

Pääpointti on se, että Hawalaisille kelpaa koti kuin koti, joka tarjoaa pysyvyyttä!

Pakko saada vinkuintian vihreä bambuponi

Tämä on valituspostaus, siirry eteenpäin mikäli kitinä ei kiinnosta!

Olen _suunnattoman kyllästynyt ht.netissä pyörivään Deliboz buumiin. Joka -tun ikisessä harvinaistopicissa on jonkun pakko sanoa siitä jotakin. Siunatkoon! Sille on todellakin syynsä miksi se hevonen on reaalimaailmassakin harvinainen.

Tässä topic, joka sai minut jälleen kerran hermostumaan.

"Rodusta ei edes löydy paljoa tietoa saatika kuvia, mutta paljolti samanlaisia kuin terskinhevoset joten niidenkin kuvia voi käyttää."
Terskinhevonen on myös harvinainen, se on myös hieman suositumpi rotuna. Hanki siis terskinhevonen jos haluat käyttää terskinhevosen kuvia. Tietoa rodusta ei toki paljoa löydy, mutta se mitä hevosmaailmassa tästä konista lukee (Delibozia pidetään hieman hankalana luonteeltaan. Useilla yksilöillä on taipumus peitsiin), ei vakuuttaisi ainakaan minua hankkimaan sellaista.

"Kyseinen rotu kaipaa kipeästi lisää siitä kiinnostuneita ja kasvattajia (;"
Eikä kaipaa! Virtuaalimaailmassa on rotuja, jotka ovat monikäyttöisempiä kuin Delibozit, yleisempiä kuin Delibozit, saman näköisiä, mutta värikkäämpiä kuin Delibozit, parempiluontoisia kuin Delibozit, sellaisia, joille löytyy kuvia paremmin kuin Delibozeille ja joista löytyy tietoa enemmän kuin Delibozeista. MIKSI SIIS JOKU -TUN DELIBOZ?! Virtuaalimaailmassa on sitäpaitsi monta harvinaista rotua, jotka ihan oikeasti kaipaavat kasvattajia (saddlebred vinkvink).

"Ku pakko saada olla joku vinkuintian vihree bambuponi et voi kitistä sitä ku muilla ei oo samaa rotua."
Tämä hieno lause on lainattu TK:lta, en voisi olla enempää samaa mieltä kanssasi huney.

Toinen samankaltainen ilmiö, joka ihmetyttää edelleen on pohjoisnorjanponi. Pohjoisnorjanponeilla useimmat virtuaaliharrastajat käyttävät islanninhevosten kuvia ... miksi heillä ei siis suoraa ole islanninhevosta? Samanlaiset rodut noin muuten, mutta issikalla on jopa yksi askellaji enemmän.

Tavoitteeni saddlebredkasvattajana

Tämän tekstin innoittamana haluan myös sanoa muutaman sanan kasvatuspyrkimyksistäni.

Saddlebred on rotuna niin harvinainen, että tuontihevosilla täytyy tehdä vankka pohja linjoille ja olla aina valmis tuomaan niitä lisää. Tämä ei tuota minulle mitään ongelmaa, sillä pidän evm hevosista todella paljon sen vuoksi, että niistä saa kehiteltyä melkein mitä vain. Tässä taannoin juuri harmittelin tangerinelle, kun en millään keksi suvullisille hevosilleni mukavia luonteita ja persoonia, kun tuonneille ne syntyvät melkein itsestään. Yksi on suomalainen mies, toinen on mafiapomo, kolmas entinen poliisihevonen, neljäs lähes kuin koira, viides starcraftliigan maskotti ja kuudes tuleva huippumalli. Tästä voi luullakseni jo päätellä sen, että kiinnyn jokaiseen hevoseen todella paljon. Ne ovat yksilöitä, niille on mukava kirjoitella toisistaan poikkeavia päiväkirjamerkintöjä ja pohtia ennennäkemättömiä juonikuvioita. Välillä panostan yhteen virtuaalihevoseen kuin joihinkin roolipelihahmoihini ja yhtälön vaikeus muodostuu siitä, että Hawassa on jo noin 100 hevosta.

Hevosmäärääni en missään nimessä halua vähentää, sillä haluan luoda virtuaalimaailmaan pysyvät linjat ja tulevaisuudessa painottaa niihin pitkiinkin sukuihin. Pitkää sukua et saddlebredille saa kuin tekemällä itse. Toki apunani toimii tangerine ja kaikki Calan hevoset, sekä muutama muu rodun kasvattaja. Tässäkin ongelmaksi muodostuu se, että en enää uskalla ostaa hevostani keneltäkään ns tuntemattomalta tai sellaiselta, jonka pysyvyydestä ei ole takeita. Puolta vuotta aikaisemmin olin kovinkin innostunut yksipolvisesta tammaostostani Ocaron Opal of Libertystä ja olisin toki vieläkin, mutta sen vanhemmat ovat kadonneet kuin tuhka tuuleen. Minua ei oikeastaan myöskään kiinnosta ostaa hevosiani suurtalleista, joissa hevosilla ei käytännössä tehdä mitään, sillä itse olen järjettömän arvonimijanoinen! Ainoa suurtallipoikkeus olisi Ionic, sillä tiedän ettei sieltä tulleiden hevosten vanhemmat niin vain katoaisi ihan hetkeen.

Hawasta on siis hyvää vauhtia syntymässä suurtalli, jonka jokaista yksilöä rakastan kuin omaa napaani ja haluan kaikille ainakin ARJ-I, SNL-I ja ASSA Hall of Fame meriitit (lisänä tietenkin VIR MVA Ch ja KTK-I, jotka siunaantuvat kivoilla kuvilla).

Tulevaisuudessa olisi mahtavaa jos ihmiset muistaisivat minut ja Hawan, kun jossakin mainitaan virtuaalinen saddlebred. Haluaisin myös, että löytäisin vanhoja kantahevosiani uusista suvuista ja kehittämiäni linjoja vaalittaisiin muidenkin taholta. Kuten kaikki muut, sanon minäkin, että teen tätä suurimmaksi osaksi vain itseni vuoksi, mutta muiden mielipiteet vaikuttavat silti todella paljon harrastamiseeni. Positiivisesta palautteesta saa lisää potkua ja innostusta, siinä missä negatiiviset sanat palauttavat maan pinnalle ja kannustavat tekemään asioita entistä paremmin.

(ps. Tällainen olen, kun tyrkytän Hawan kasvatteja väkisin muille. :w I have so many wonderful choices for you to decide!)

torstai 24. marraskuuta 2011

ARJ, Hawa ja HCT kuulumisia

Näin pääpiirteittäin minulle ja virtuaaliselle elämälleni kuuluu hyvää.

Askellajijaos pyörii entiseen tapaansa TK:n päivittäessä kalenteria, joskin kilpailujen suosio on vähäistä, niin osallistujien kuin järjestäjienkin tasolta. ARJ Laatuarvostelu saatiin vihdoin kasaan ja ensimmäinen tilaisuuskin julki. Tässä oli pari vuotta aikaa valmistella, kisata ja kirjoitella tekstejä hevosille, mutta myöskään laatiksen suosio ei ole ollut kovin suuri.
Ensi vuodelle on lähes jo 100% varmasti pystyyn nousemassa vanha tuttu ARJ-Cup, jota itse jo innoissani odottelen!

Hawa puolestaan on kokonsa puolesta taas venynyt ja paukkunut, kun uusia hevosia tupsahtelee kuin sieniä sateella. Erityisen ylpeä olen 4-polvisesta HWA Psychic Amnesiasta, jonka suku koostuu kokolailla pelkistä omista tuontihevosistani ja Hawan kasvateista. Suvussa tosin on mukana myös muutama hieno Calalainen!
Jaksoin vihdoin päivitellä Hawan hevosten sivujakin sen verran, että kilpailukalenterit saatiin lähes ajan tasalle. Se taas tarkoitti sitä, että oli aika järjestää uusia kilpailuja. Muutama hassu normaalista poikkeava (tangerine ja TK) ihminen on kilpailuihini osallistunut ja usein vain yhdellä hevosella, ja vain yhteen luokkaan .. itse en jaksaisi.
Meiltä on neljä pollea odottamassa arj laatistuloksia myös ja ainakin kakkospalkintoja sieltä toivoisin! Muuten aika tarkkaan olen osannut omat pisteet laskea, mutta evm hevosten sukuselvityksistä en osaa sanoa juuta enkä jaata, kun ne eivät erityisosaamisiini kuulu.

Oikeastaan ainoa ikävä asia on 1-polviset myynnissä olevat kasvattini, jotka ei ole oikein tahtoneet käydä kaupaksi. Johtuuko tämä nyt sitten rodun huonosta suosiosta vai onko hevosissani ja tallissani jotakin vikaa?

HCT:n saralta minulla ei oikeastaan ole mitään sanottavaa. Riveihimme on tässä jo kymmenen kuukauden aikana ilmoittautunut väkeä tasaisesti, vaikka itse olenkin hieman ehkä epäaktiivinen jäsenlistaa päivittämään. Seuramme jäsenille avoimia NJ näyttelyitä on pidetty kiitettävästi ja muutamat sellaiset pitäisi itsekin järjestää, kun vain saisi aikaiseksi.