perjantai 25. marraskuuta 2011

Tavoitteeni saddlebredkasvattajana

Tämän tekstin innoittamana haluan myös sanoa muutaman sanan kasvatuspyrkimyksistäni.

Saddlebred on rotuna niin harvinainen, että tuontihevosilla täytyy tehdä vankka pohja linjoille ja olla aina valmis tuomaan niitä lisää. Tämä ei tuota minulle mitään ongelmaa, sillä pidän evm hevosista todella paljon sen vuoksi, että niistä saa kehiteltyä melkein mitä vain. Tässä taannoin juuri harmittelin tangerinelle, kun en millään keksi suvullisille hevosilleni mukavia luonteita ja persoonia, kun tuonneille ne syntyvät melkein itsestään. Yksi on suomalainen mies, toinen on mafiapomo, kolmas entinen poliisihevonen, neljäs lähes kuin koira, viides starcraftliigan maskotti ja kuudes tuleva huippumalli. Tästä voi luullakseni jo päätellä sen, että kiinnyn jokaiseen hevoseen todella paljon. Ne ovat yksilöitä, niille on mukava kirjoitella toisistaan poikkeavia päiväkirjamerkintöjä ja pohtia ennennäkemättömiä juonikuvioita. Välillä panostan yhteen virtuaalihevoseen kuin joihinkin roolipelihahmoihini ja yhtälön vaikeus muodostuu siitä, että Hawassa on jo noin 100 hevosta.

Hevosmäärääni en missään nimessä halua vähentää, sillä haluan luoda virtuaalimaailmaan pysyvät linjat ja tulevaisuudessa painottaa niihin pitkiinkin sukuihin. Pitkää sukua et saddlebredille saa kuin tekemällä itse. Toki apunani toimii tangerine ja kaikki Calan hevoset, sekä muutama muu rodun kasvattaja. Tässäkin ongelmaksi muodostuu se, että en enää uskalla ostaa hevostani keneltäkään ns tuntemattomalta tai sellaiselta, jonka pysyvyydestä ei ole takeita. Puolta vuotta aikaisemmin olin kovinkin innostunut yksipolvisesta tammaostostani Ocaron Opal of Libertystä ja olisin toki vieläkin, mutta sen vanhemmat ovat kadonneet kuin tuhka tuuleen. Minua ei oikeastaan myöskään kiinnosta ostaa hevosiani suurtalleista, joissa hevosilla ei käytännössä tehdä mitään, sillä itse olen järjettömän arvonimijanoinen! Ainoa suurtallipoikkeus olisi Ionic, sillä tiedän ettei sieltä tulleiden hevosten vanhemmat niin vain katoaisi ihan hetkeen.

Hawasta on siis hyvää vauhtia syntymässä suurtalli, jonka jokaista yksilöä rakastan kuin omaa napaani ja haluan kaikille ainakin ARJ-I, SNL-I ja ASSA Hall of Fame meriitit (lisänä tietenkin VIR MVA Ch ja KTK-I, jotka siunaantuvat kivoilla kuvilla).

Tulevaisuudessa olisi mahtavaa jos ihmiset muistaisivat minut ja Hawan, kun jossakin mainitaan virtuaalinen saddlebred. Haluaisin myös, että löytäisin vanhoja kantahevosiani uusista suvuista ja kehittämiäni linjoja vaalittaisiin muidenkin taholta. Kuten kaikki muut, sanon minäkin, että teen tätä suurimmaksi osaksi vain itseni vuoksi, mutta muiden mielipiteet vaikuttavat silti todella paljon harrastamiseeni. Positiivisesta palautteesta saa lisää potkua ja innostusta, siinä missä negatiiviset sanat palauttavat maan pinnalle ja kannustavat tekemään asioita entistä paremmin.

(ps. Tällainen olen, kun tyrkytän Hawan kasvatteja väkisin muille. :w I have so many wonderful choices for you to decide!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti