lauantai 17. maaliskuuta 2012

ARJ:n paljon puhutut osallistujamäärät

Olen kuullut monelta taholta sanottavan, että ARJ:llä menee huonosti, osallistujamäärät on laskussa ja kilpailijoita tarvitaan lisää. Kokeeksi järjestin pitkästä aikaa normaalit sadsekisat, joita en mainostanut sen kummemmin kuin kehottamalla taukoilevia/epäaktiivisia virtuaalihevosharrastajaystäviäni osallistumaan.
Otetaan huomioon myös se, että harvinaisten rotujen kanssa muutamilla henkilöillä on isot laumat hevosia ja parin tyypin taukoilu näkyy heti kaikessa. Eikä ketään voi pakottaa tuosta vain innostumaan harvinaisista roduista ja käskeä kilpailemaan askellajeissa, sillä olen huomannut, että innostus laantuu niin nopeasti kuin syttyy, jos itsellä ei ole minkäänlaista kiinnostusta tai intohimoa kyseisiä hevosia ja lajia kohtaan.

Kutsu nyt järjestettyihin kilpailuihin ja kutsu aika tarkkaan vuosi sitten järjestettyihin kilpailuihin.

Osallistujamäärät nyt ja vuosi sitten.
Sdb luokat 56 - 51
Classic 15 - 14
Country 22 - 15
English 33 - 34
Show 32 - 33
Park 31 - 24

Näiden lukujen perusteella en missään nimessä lähtisi luonnehtimaan tilannetta laisinkaan huonoksi. Kurkkasin myös erästä toista lähiaikoina pidettyä sadsekilpailua, johon oli osallistunut kahdeksan eri henkilöä kuin omiin kisoihini ja voisin melkein veikata, että lähemmäs sataan osallistujaan oltaisi päästy jos he olisivat olleet myös yllä mainituissa kilpailuissa mukana.
Niin ikään islanninhevosilla tuntuisi menevän hyvin, sillä vaikka eräitä kisoja kyllä mainostettiin ahkerasti, saatiin ne lopulta myös täyteen, mikä on suorastaan ihmeellisen mahtavaa.

Vertailukohdaksi voisin heittää vielä vuonna 2009 järjestämäni saddlebredeille, national show horseille, tennessee walkereille ja muille askellajiroduille järjestämäni kilpailut, joista näkee, että kehitystä on tapahtunut ja paljon!

Pakko vielä kehua yleisesti kaikkia kisajärjestäjiä, maaliskuulle on pitkästä aikaa iso lista kilpailuja, hienoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti