tiistai 8. maaliskuuta 2011

Calan kevään egyptiläiset

Jasny on painostanut mua kirjottamaan blogiin ties miten kauan, mutta en ole saanut aikaseksi kirjottaa mitään, koska en ole keksinyt aihetta. Mutta nyt päätin sitten tehdä Jasnyn tyytyväiseksi ja kirjoittaa niinkin turhasta aiheesta kuin meiän kevätvarsoilla pullistelu.

Calaan syntyi nyt maaliskuussa kolme egyptiläissukuista kasvattia uklkomaalaisista oreista (sen takia olenkin näistä niin ylpeä). Tosiaan Calan arabikasvatus painottuu vahvasti egyptinarabeihin ja tuossa muutama päivä sitten päätinkin luopua suurimmasta osasta muita Calan arabeja. Minulle jäi puolalaiset tammat Dahabu Aniela sen erikoisen suvun vuoksi ja Bazira M, koska... no, tykkään vaan tästä tammasta. Lisäksi Calassa pysyvät domesticit Dahabu Oliver, Cairo al Rayad ja sen poika Cameroon al Rayad. Cairo jäi Calaan puhtaasti siitä syystä, että se on varmaankin hienoin arabi, jonka olen koskaan omistanut. Cameroon jäi jatkamaan sen isälinjaa ja Oliver saddle seat -painotuksensa vuoksi. Oliveria voisi myöhemmin käyttää national show horse -jalostukseen.

Ja nyt takaisin alkuperäiseen aiheeseen pitkän sivuraiteilla surffailun jälkeen. Tosiaan Calan melkein kaikki synnytysiässä olevat egyptiläistammat astutettiin tuossa viikko takaperin ja heti kun sain orien omistajilta vastaukset, tein näille uusille vaaveille sivut. :) Nyt haluun hehkuttaa näitä vielä ihan yleisesti kaiken lisäksi. :D

Eka varsa on tamma CLA Yusra Rasha, josta olen oikein erityisen ylpeä, koska sen emä on ensimmäinen Cala -kasvattajaliitteen alle syntynyt hevonen! Isänä Golden Bay Acresin Moubarak al Amani, jota olen salaaa ihaillut useammin kuin yhden kerran. Yusra Rasha tulee tulevaisuudessa kisaamaan AHAC:ssa hunter pleasurea ja english show hackia. Näissä ulkomaalaisissa hevosissa tuntuu olevan useasti kuitenkin se ongelma, että monen sukulaisen sivut ovat kadonneet tai niitä ei ole linkitetty. :/

Toinen talliin syntynyt olikin sitten mahtavan komeat kuvat saanut ori Cala Ali Badr. Ali Badrilla on melkein kokonaan ulkomaalainen suku, sillä sen emä on hankittu Calaan USA:sta. Isän puolelta Ali Badrilla on suomalaista sukua toisessa polvessa, sillä isän kasvattaja Naryia Arabians on suomalaisen omistama.

Myös kolmas varsa on ori, hieman yli kolmipolvinen CLA Alim Regalis, jonka isää suorastaan rakastan. Tämän kanssa kävi kyllä semmonen pieni kämmi, että olin aivan sokeutunut tuon isän upeudesta, ja vasta varsan synnyttyä tajusin sillä olevan täysin sama isänisä kuin Yusra Rashalla. No, ei voi mitään. Molemmista näistä orikasvateista pitäisi tulevaisuudessa vääntää kouluratsuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti