perjantai 8. elokuuta 2014

Laajennussuunnitelmia

Rikotaan blogihiljaisuus sitten kunnolla kun kerran rikotaan! Kesäloma on selvästi tylsää kun näin paljon aikaa lohkeaa blogikirjoittelullekin.

Olen pidemmän aikaa, itse asiassa aivan tämän vuoden alusta eli ennen taukoani, haaveillut Calan kasvatustoiminnan laajentamista muihin rotuihin.

Jätin arabit taannoin taakseni kansainvälisen The Sim Communityn ja AHAC:n muuttuessa ulkopuolisilta suljetummaksi: AHAC muuttui tietokantapohjaiseksi (mikä ei varsinaisesti ole huono asia) ja tallien sivut alkoivat vaatia salasanoja selailijoiltaan (kenties tekijänoikeusrikkomukset ja IRL-hevosten käyttäminen suvuissa närkästyttivät kuvaajia ja näitä reaalihevosten omistajia, jolloin sivut piti sulkea suurelta yleisöltä?). Minä kuitenkin yritin aina tasapainotella sekä Suomen virtuaalihevosmaailma että tämän kansainvälisen TSC:n välillä, jolloin allekirjoittanutta närkästytti hevosteni sukujen näkyminen vain toiselle puolelle, salasanan ja käyttäjätunnuksen tietäville.

Totuus kuitenkin on se, että myin sydämeni arabeille kun ensimmäisen kerran kiipesin Terskin siittolasta lähtöisin olleen entisen laukka-arabin selkään n. 6-vuotiaana. Nyt olenkin hiljalleen tuomassa arabeja takaisin Calaan, joskin ei niin suurissa määrin mitä ne olivat: Calaan palaavat saddle seat painotteiset arabit. Samalla saan hyvän sauman herätellä national show horse kasvatusta taas eloon.

Haluaisin tuoda Calaan myös aivan uusia rotuja noiden vanhojen tuttujen kaveriksi. Hankintalistalla ovat ainakin morganit, joita Calasta löytyikin vielä vuonna 2009, mutta jotka aika pitkälti joutuivat arabien syrjäyttämiksi. Inferno Ion minulla on edelleen ja siitä en aio ihan heti luopuakaan, ori on nimittäin roikkunut varmaan kaikkien eri tallieni listoilla aina vuodesta 2004 asti, enkä ole jostain syystä siitä yhtäkään jälkeläistä vielä hankkinut! Varmaan jälkeläisettömyys onkin suurin syy miksi ori on edelleen elossa, eikä toki se että olen todella huono luopumaan jopa virtuaalihevosista.

Harkintalistalla ovat lisäksi hackneyponit ja amerikanshettikset (saddlebredeja ja arabeja minikoossa!). Myös minit kiinnostaisivat, mutta ehkä pidän kannan yhdessä maskottiponissa, jonka juuri Rainmaker Miniaturesista ostin, ja sen mahdollisissa tulevissa jälkeläisissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti